Je kunt het beste jezelf worden

Afbeelding

Boekbespreking – The Artist’s way | Julia Cameron

artist-wayHet is geen nieuw boek, maar een boek dat zijn waarde behouden heeft. Julia Cameron heeft hiermee een boek geschreven dat inspireert en tegelijkertijd handzame tips geeft om je leven (en werk) creatiever en spiritueler te maken. Er staan veel oefeningen in, wat het een werkboek maken. Subtitel: “Vind je eigen inspiratie”. Het boek is nederlandstalig, alleen de titel is niet vertaald.

Als basisinstrumenten raadt ze aan om elke morgen 3 pagina’s vol te schrijven met wat er in je opkomt, zonder censuur toe te passen. Ze noemt dit de “ochtendpagina’s”.  Het idee erachter is dat je dingen van je afschrijft, waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe inzichten. Het tweede instrument is het “kunstenaarsafspraakje” waarbij het de bedoeling is jezelf regelmatig tijd te geven om te spelen, dingen uit te proberen en te doen die je plezier geven. Daardoor wordt je plezier groter en breng je jezelf in contact met je diepere zelf.

Het boek heeft ze verder ingedeeld in 12 weken met elk een thema. Dat is handig, want daardoor heb je een tijdspad om het boek te doorlopen, ga je een proces door.

Voorbeelden van hoofdstuktitels zijn: “Een gevoel van veiligheid terugvinden”, “Een gevoel van heelheid terugvinden” en Een gevoel van vertrouwen terugvinden”.

ISBN: 9-789060-384824

Klik hier om meer boekbesprekingen te lezen 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s