Je kunt het beste jezelf worden

Afbeelding

[W2D7] – Energielek 2: Zaken in de toekomst

Uit: Werkplezier in 7×7 dagen

Zaken in de toekomst, waar je je zorgen over maakt, waar je bang voor bent, die je angstig maken, kosten heel veel energie.

Je blijft scenario´s bedenken om elke stap voor te bereiden, voor te zijn wat er zou kunnen gebeuren, om maximaal voorbereid te zijn. Hoewel het een zekere functie kan hebben, kost het veel energie als dit een onbewust patroon is.

Ook beperkt het je – wie weet gebeurt er heel iets anders. Uit ervaring weet je dat het meestal eerder anders loopt dan je voorzien had dan dat je ´gelijk krijgt´.  Of je blokkeert andere, betere opties, omdat je gefixeerd bent op de oplossing die je in je hoofd hebt.

Ook hierbij is een krachtige methode om uit de film of het bandje in je hoofd te stappen, en met je aandacht in het nu te zijn. Je doet dit door op te merken waar je aandacht is. Bij je dagdromen, of bij waar je nu bent en wat je nu aan het doen bent? Neem je voor, om elke keer als je gedachten afdwalen naar de toekomst, over hoe je iets op moet lossen, je je aandacht richt op waar je nu bent. Wees je bewust van hoe je zit, waar je op zit, hoe dat voelt. Voel je je voeten op de vloer? Voel je hoe je kleding aanvoelt? Wat zie je in de ruimte waar je bent, wat hoor je?

Jezelf oefenen in opmerken waar je bent, en daar al je zintuigen bij gebruiken, maakt dat je aandacht meer bij jezelf en in het nu is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s