Je kunt het beste jezelf worden

[W2D4] – Doe de lekker test

Uit: Werkplezier in 7×7 dagen

Doe de lekker-test  vóórdat je met iets nieuws begint. De test is simpelweg het hardop zeggen wat je van plan bent te gaan doen.

Bijvoorbeeld: ‘Ik ga lekker de rommel opruimen’ of ‘Ik ga lekker op bezoek bij Marietje’ of ‘Ik ga lekker een wandeling maken’ of ‘Ik ga nu lekker dat rapport schrijven’.

(Je kunt natuurlijk ook een ander woord gebruiken dan lekker, als het maar een positief woord is. Bijvoorbeeld: ‘Ik heb echt zin in die wandeling’.)

Het is belangrijk om het hardop te zeggen. Eventueel kun je een rustige plek zoeken. Luister goed hoe je zelf klinkt. Klinkt het ook alsof het echt waar is? Heb je er ECHT zin in?

Natuurlijk kun je niet de hele dag alleen dingen doen waar je zin in hebt. Als je er echter een tijdje op let, en merkt dat je werk vooral bestaat uit dingen die je tegenstaan, dan is dat een signaal dat er iets niet klopt. Dat je wellicht niet (meer) op de goede plek zit. Het wordt dan tijd om daar bij stil te staan en actie te nemen. Lange tijd veel dingen doen die je tegenstaan kost energie.

Het kan ook zijn dat je op dit moment te moe bent om waar dan ook zin in te hebben. Dan is dat een teken om jezelf meer rust te gunnen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s