Je kunt het beste jezelf worden

Afbeelding

[W1D1] – Behouden van energie

Uit: Werkplezier in 7×7 dagen 

Bij het vergroten van werkplezier staat het hebben van energie voorop. Als je niet genoeg energie hebt, wordt alles moeilijker, zelfs iets eenvoudigs. Daarom is de focus voor vandaag: kijk eens hoe je kunt zorgen dat je meer energie behoudt.

Een eenvoudige actie die je kunt uitvoeren om je energie beter te behouden gedurende de dag, is zorgen dat je in de juiste versnelling werkt.

Het werkt als volgt:

  • Zodra je merkt dat je vermoeider wordt, je concentratie verliest of je somberder gaat voelen, stop je waar je mee bezig bent.
  • Vraag jezelf dan: in welke versnelling was ik aan het werk? Noem een cijfer van 1 – 10, waarbij 10 de hoogste versnelling is.
  • Ga dan weer door met je activiteit, waarbij je een aantal versnellingen omlaag gaat – je gaat dus opzettelijk langzamer bewegen, je neemt meer tijd om hetzelfde te doen. Probeer uit welke versnelling het beste aanvoelt.

Hiermee pas je je tempo aan op wat je lichaam op dat moment aan kan. Je lichaam kan dat namelijk uitstekend aangeven; het probleem is vaak dat we verleerd zijn daarnaar te luisteren. Doe dit zo vaak als nodig is vandaag. Je zult merken dat je het af en toe vergeet, en dat je ongemerkt toch weer sneller gaat werken. Dat maakt niet uit – je kunt het zo weer oppakken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s