Je kunt het beste jezelf worden

Loslaten van examenstress

Regelmatig schrijf ik over loopbaan, werkstress en zelfontwikkeling in deze blog. Clarie van de Langenberg, Loopbaan Professional bij Loopbaan Energie

Examenvrees

Loslaten met de Sedona Methode kun je overal op toepassen, ook op je stress voor een examen. Vandaag had ik weer een loslaatsessie met een kandidaat voor wie examens veel stress opleverden. Dat begon op de middelbare school, waar het vaak mis ging met examens. Helaas begon ze op een bepaald moment te geloven dat zij nooit een examen in één keer zou kunnen halen. Met een examen voor een bedrijfsopleiding voor de deur had zij zich aangemeld voor een individueel traject ‘loslaten’.  In het begin van het traject oefende ze met de diverse technieken van de Sedona Methode, zoals het toelaten van gevoelens en het loslaten daarvan. Al snel zijn we gaan oefenen met het examen als onderwerp. Alleen al het denken aan het examen bezorgde haar zoveel stress dat het het leren voor dat examen in de weg zat. Omdat ze zich niet kon ontspannen – iets anders doen dan leren kon toch echt niet in haar gevoel, en omdat als ze dan met haar neus boven de boeken zat, ze zich van de zenuwen niet kon concentreren.

Waar is je aandacht?

Het lukte haar om met behulp van de technieken om weer rustiger te worden, ondanks het vooruitzicht op het examen. En ze kreeg ook de techniek onder de knie om zich tijdens stress momenten te focussen op ontspannen delen van haar lichaam – daarbij de aandacht weghalend bij de gespannen delen zoals schouders.

Toepassing

Vandaag had ze de uitslag van het examen: een 7. Voor het eerst dat het haar gelukt was om een prima cijfer te halen, met dank aan de Sedona Methode! Uiteraard was ik heel blij voor haar, ook omdat het haar zo goed gelukt is de methode in haar dagelijks leven toe te passen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s