Je kunt het beste jezelf worden

Is het moeilijk om je werk los te laten als je thuis komt?

Als je merkt dat de reis naar huis niet voldoende is om de knop om te zetten, en je ook bij thuiskomt door blijft malen over je werk, dan is het een goed idee om een pauze in te lassen.

Om uit te proberen:

  • zorg dat je een plek hebt waar je je een half uurtje terug kunt trekken. Waar je een luie stoel of prettige zitplaats tot je beschikking hebt en waar je de deur dicht kunt doen.
  • neem dan de tijd om toe te laten hoe je je op dat moment voelt. Welke gedachten, gevoelens, beelden komen in je op als je zo rustig bij jezelf stil staat? Kun je toelaten dat dat er is? Kun je er met je aandacht bij blijven? Wordt het dan rustiger? Oefen hier elke dag een minuut of 10 mee. Het zal je steeds makkelijker afgaan, een geeft een uitlaatklep. Soms komen er ook inzichten in je op, bijvoorbeeld dat je actie moet nemen.
  • je kunt ook 20-30 minuten schrijven over de dag. Als je dit elke dag doet, en 1x per 2 weken een samenvatting ervan maakt, ga je rode draden zien. Wat is het wat je dwars zit? Kijk of je daar iets aan kunt doen.
  • een half uurtje beweging nemen helpt ook. Een half uurtje een stevige wandeling maken bijvoorbeeld, of yoga oefeningen doen of dansen op leuke muziek.
  • doe iets creatiefs – maak muziek, ga zingen of dansen. Of maak een tekening die de dag verbeeld. Als je elke dag een tekening maakt heb je na verloop van tijd een teken-dagboek wat je inzichten kan geven.

Lukt het niet om er zelf uit te komen? Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan en we kijken samen naar de mogelijkheden voor een individueel traject

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s